Arta plastică şi baletul şi-au dat mâna în cadrul unui eveniment cu scop caritabil – până la urmă – desfăşurat la sediul Şcolii de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.
Anunţat cu cel puţin o săptămână în urmă, evenimentul „Arabesquri printre fulgi” s-a desfăşurat miercuri, 17 februarie, cu începere de la orele 17.00 la sediul Şcolii de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.
Vasilica Marina Căluşer – artist plastic din Câmpia Turzii şi coordonator al atelierului de creaţie „L’Atelier Lica” – şi Luminiţa Toader – profesor coregraf la Liceul de Coregrafie „Octavian Stroia” dar şi colaborator al studiourilor de balet „Simona Noja” – au desfăşurat, împreună, un eveniment în care actanţii principali au fost copii, fie că era vorba de balet, fie de artă plastică.
Adresându-se publicului prezent la începutul evenimentului, Vasilica Marina Căluşer s-a prezentat spunând: „lucrez, la Câmpia Turzii, cu o mână de copii talentaţi şi dornici să ştie cât mai multe lucruri în domeniul artelor”. Iar pentru că ea însăşi era o absolventă a Şcolii de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, Vasilica Marina Căluşer considera că „nu era o locaţie mai potrivită de a expune lucrările lor decât aici, în acest cadru primitor şi cald „.
Şi, la final de iarnă, considerând că „nu puteam lăsa iarna aceasta să trecă fără să o punctăm cum se cuvine”, coordonatoarea atelierului de creaţie de la Câmpia Turzii a completat: „Copiii au expus lucrări ce au ca temă iarna şi tot ce are referire la acest anotimp. Lucrările sunt în diferite tehnici: colaj cu aţe şi materiale textile dar şi acuarelă, acrilice şi tehnici mixte”.
Latura caritabilă a evenimentului a fost explicată tot de Vasilica Marina Căluşer: „Copiii au venit cu ideea de a dona 10 lucrări secţiei de pediatrie a oraşului Câmpia Turzii. Am luat legătura cu doamna doctor Mihaela Mureşan iar după expoziţie aceste lucrări vor merge la această locaţie şi sper să bucurăm şi alţi copii şi alţi oameni cu aceste lucrări”. „Pentru această dovadă de solidaritate vreau să felicit atât copiii cât şi părinţii care îi susţin”, spunea Vasilica Marina Căluşer care, la finalaul evenimentului, chiar a ţinut să îi menţioneze pe toţi cei 20 de mici artişti care au expus la „Tudor Jarda”, deşi nu toţi au putut fi prezenţi la eveniment: Ali Alajmi (9 ani), Yasmin Alajmi (7 ani), Cătălina Arba (13 ani), Ema Bakos (11 ani), Andra Lucia Maria Belea (12 ani), Teodora Cazacu (13 ani), Darius Chiş (8 ani), Vanessa Chiş (9 ani), Saray Cosma (8 ani), Vlad Costea (9 ani), Rianna Floaşiu (10 ani), Vanessa Floaşiu (6 ani), Antonia Elizabeth Luca (12 ani), Andrei Mărginean (8 ani), Alex Cristian Mureşan (7 ani), Diana Mureşan (9 ani), Delia Petre (14 ani), Alessia Pîrvuică (8 ani), Victor David Ploscariu (10 ani) şi Şerban Vălean (7 ani).
Partener în organizarea evenimentului, profesor Luminiţa Toader spunea: „Actul artistic propune în faţa dumneavoastră o simbioză între arta dansului şi arta vizuală, un potpuriu de culori şi forme în tablouri executate cu multă măiestrie, mişcări pline de graţie, toate sugerând un periplu în lumea mirifică a zânelor şi a locurilor pline de farmec”.
De asemenea, Luminiţa Toader a dorit, la rândul său, să felicite „copiii de azi care îşi investesc întregul talent în ore de muncă pentru a sensibiliza şi a înnobila această lume”.
După discursurile de început, micuţele balerine au venit în faţa publicului prezent pentru a încânta, în măsura măiestriei fiecăreia, cu numere de dans individuale sau de grup într-un spectacol de dans care conţinea fragmente celebre din balete clasice.
Cum era de aşteptat, strădania micuţelor dansatoare a fost aplaudată de publicul prezent format, în majoritate, din părinţi ai artiştilor, fie că era vorba de dansatoare, fie că era vorba de artişti plastici.
Un nou mod de apreciere a muncii tuturor s-a materializat prin rostirea – la finalul evenimentului – a numelui fiecăruia din cei implicaţi artistic, artişti mai mici sau mai mari, Vasilica Marina Căluşer dorind să mulţumească, din nou, „părinţilor care au puterea de a susţine aceşti copilaşi pentru a-şi îndeplini visele”.
Iar cu toţi micii artişti în faţa publicului la final de eveniment, o fotografie de grup era inevitabilă.
2016 Powered By Turda Manifest